Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 100 g di zucchero
- 2 albumi
- 4 tuorli
- 30 g di farina tipo 00
- 60 g di fecola di patate
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 cucchiaio di Maraschino (opcjonalnie)
- 100 g di albicocche secche denocciolate a pezzi piccoli (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1774 kJ / 424 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta di pane con nocciolata
1h 10min
Torta all'amaretto con crema
1 Std. 5 Min
Torta stracciatella
50min
Torta soffice al profumo di arance
55min
Torta di pane
1h 20min
Torta di mele
1h
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Torta di ricotta
50min
Torta tutta mele
50min
Torta cioccolato e arancia
1h 25min
Torta di mele e nocciole
1h