![Focaccia ai cereali Focaccia ai cereali](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1FFF6F81-4021-4EF1-8958-6DA72FD58C89/Derivates/F7FDBB09-8A84-4F1B-90F2-8CCA94454C9A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina di cereali + q.b.
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato - 330 g acqua
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 cucchiaino di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia alla farina di farro
2 Std. 30 Min
Focaccia croccante
2h 10 min
Pagnotta di farro e semi di zucca
3h 40min
Pane integrale in cassetta
4h
Focacce ai semi con salsa alle erbe e noci
2 godz. 40 min
Focaccia al farro farcita
3 godz. 45 min
Focaccine di segale ai semi
3 Std. 30 Min
Focaccia integrale ai fiocchi di latte e zucchine
2h 10 min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4h
Pizza alla farina di farro
2h 10 min
Pane ai cereali con i semi
3h 10min
Focaccia pugliese
1 godz. 10 min