Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina di cereali + q.b.
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato - 330 g acqua
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 cucchiaino di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crackers integrali al rosmarino
2h 40min
Focaccia al farro farcita
3 Std. 45 Min
Focaccine integrali farcite
3h
Focaccine al farro ripiene (senza lievito)
40min
Pizza Gourmet con spada affumicato e nocciole
4h
Pagnotte alla curcuma e semi di girasole
3h 10min
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4h
Pizza alla farina di farro
2sa 10 dk
Piadina integrale farcita
40min
Focaccia pugliese
1sa 10 dk
Pizza alle tre farine
1 godz. 55 min