Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 80 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 100 g di burro freddo a pezzi (2 cm circa)
Ripieno
- 375 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
- 3 tuorli
- 120 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 15 g di farina tipo 00
Copertura
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
-
50
g di panna (min. 30% di grassi)
lub 50 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2063 kJ / 493 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata ricotta, cioccolato bianco e lamponi
3 Std. 45 Min
Crostata di ricotta e mirtilli
55min
Crostata di mele
1h 5min
Cheesecake cotta alle mele
6 godz. 30 min
Crostata di frutta secca e miele
1h 10min
Cheesecake alla ricotta
4 godz. 35 min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.
Torta ricotta e cioccolato
55min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55min
Cheesecake cotta alle fragole
1 Std. 30 Min
Crostata bigusto
1h 55min
Torta tenerina
1h 10min