![Cheesecake alla ricotta Cheesecake alla ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6DCAA73D-BD85-4982-86D1-8F7CFBFDDE52/Derivates/c3ada915-63f0-41e3-a966-c3ba357d6c4e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della cheesecake
- 150 g di biscotti secchi
- 10 g di zucchero
- 70 g di burro
Crema
- 100 g di zucchero
- 250 g di ricotta fresca
- 2 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di ricotta e mirtilli
55 min
Cheesecake cotta alle fragole
5h 10min
Cheesecake delle feste
4h 30min
Panna cotta alle mandorle
6h 30 min
Tiramisù di ricotta
6h 30 min
Cheesecake al limone
5h 25min
Torta Susanna
2h 40min
Cheesecake cotta alle fragole
1 godz. 30 min
Cheesecake al cocco
4 Std. 20 Min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55 min
Cheesecake ai lamponi
3hod. 20min
Torta ricotta e cioccolato
55 min