Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della cheesecake
- 150 g di biscotti secchi
- 10 g di zucchero
- 70 g di burro
Crema
- 100 g di zucchero
- 250 g di ricotta fresca
- 2 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata ricotta, cioccolato bianco e lamponi
3 godz. 45 min
Crostata di mele
1h 5min
Cuore al limone (senza lattosio)
2h
Cheesecake cotta alle fragole
5h 10min
Cheesecake cotta alle mele
6h 30min
Cheesecake al cioccolato bianco
9 Std. 30 Min
Cheesecake al caffè
5 Std. 30 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h
Cheesecake cotta alle fragole
1h 30min
Salame di cioccolato al mascarpone
3u. 15min
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5 Std. 30 Min
Torta Susanna
2 godz. 40 min