Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 albumi
- 4 - 6 gocce di succo di limone, spremuto fresco
- 350 g di acqua minerale
- 1 cucchiaio di aceto
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di zucchero
- 40 g di lievito di birra fresco
- 450 g di farina senza glutine per pasta e pizza + q.b.
- 50 g di farina di grano saraceno, consentita da prontuario
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 511 kJ / 122 kcal
- Białko
- 3.98 g
- Węglowodany
- 22.82 g
- Tłuszcz
- 1.67 g
- Błonnik
- 1.27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane arabo (senza glutine)
1 Std. 35 Min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2 godz. 55 min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pane in cassetta (senza glutine)
13h 45min
Torta margherita (senza glutine)
50 Min
Crêpes (senza glutine)
50 Min
Pane senza glutine
2h 45min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 godz. 55 min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Piadina (senza glutine)
1h 20min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 Std. 10 Min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2h 50 min