Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 60 g di gherigli di noci
- 80 g di zucchero di canna
- 1 - 2 cucchiaini di cannella in polvere, a piacere
- 1 pizzico di sale
- 2 uova
- 250 g di latte
- 250 g di farina
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 400 g di mele renette, sbucciate e a pezzi (1-2 cm)
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di nocciole
50 Min
Torta soffice ai fichi
1 Std. 30 Min
Torta di farro alle mandorle e prugne
1 Std. 5 Min
Muffin alle mandorle
40 Min
Torta alla frutta
1 Std.
Plumcake con cioccolato e pesche
55 Min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 Std. 10 Min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55 Min
Torta al cocco
1 Std.
Plumcake alle mele
1 Std.
Torta di limone e mandorle
1h 20min
Torta di mele e nocciole
1 Std.