![Pane arabo al rosmarino con za'hatar Pane arabo al rosmarino con za'hatar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/272C2E3F-EA0C-49AF-8A8A-93482B9BB52C/Derivates/46364535-F263-420A-A86C-005A89CA35E8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 00
- 180 g di farina manitoba
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di za'atar (mix di spezie, vedere consigli)
- 5 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1603 kJ / 383 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantovanine
2h 45min
Pane barese
6h 15min
Pagnotta al rosmarino
3 Std. 30 Min
Il pane di Altamura
4 Std.
Polka (pane francese)
5 Std.
Pagnotte turche
2h 20min
Nodini mediterranei
3h 50min
Pane Roti
1 godz.
Filoncini alla cipolla
3h 50min
Pane pugliese
29h 20min
Ciabattine veloci
3h 10min
Filone di sola semola
2u. 50min