Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 350 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato (10 g) - 1 cucchiaino di zucchero
- 300 g di farina di grano duro
- 300 g di farina di forza (manitoba)
- 2 cucchiaini rasi di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Farcitura
-
50
g di pecorino poco stagionato, a pezzi (3-4 cm)
lub 50 g di Provolone piccante, a pezzi (3-4 cm) - 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
400
g di pomodori pelati a pezzi
lub 400 g di polpa di pomodoro a pezzi (in scatola) - 1 cucchiaino di sale
- 5 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 1 cucchiaio di origano secco
Ultimare la preparazione
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2121 kJ / 507 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Struffoli
1h
Pasta e patate con provola
1h
Sartù di riso
1h 25min
Panini napoletani
5 Std. 20 Min
Frittatine di pasta
3 Std. 30 Min
Tortano speck e fontina
2h
Ciambelle graffe napoletane
2 godz. 40 min
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Calzoni fritti napoletani
2h 30 min
Torta Babà napoletana
8 godz.
Panini napoletani con uova sode
2h 50min
Casatiello sugna e pepe
2h 30 min