Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 40 g di zucchero + q.b
- 50 g di latte
- 25 g di lievito di birra fresco
- 70 g di burro morbido, a pezzi
- 320 g di patate, lessate e schiacciate
- 250 g di farina tipo 00
- 250 g di farina manitoba
- 2 uova medie
- 1000 g olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1h 35min
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4h 45min
Castagnole
1h 20min
Rotolo decorato
1h 5 min.
Crema pasticcera
15 min
Pan di Spagna
1hod. 50min
Castagnole ripiene
14h
Castagnole (Cecamarini)
1h 5 min.
Ciambelle graffe napoletane
2h 40min
Graffe di Carnevale
4h
Pizzette fritte
1h 55min
Calzoni fritti napoletani
2h 30min