![Tortano speck e fontina Tortano speck e fontina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F817D7B2-B47B-4B33-930D-D5D0A09A5C2F/Derivates/F5E04D15-EB80-4278-B693-7603E9B1B85F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 120 g di strutto
- 250 g di acqua
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato -
½
cucchiaino di zucchero
lub ½ cucchiaino di malto di orzo - 500 g di farina + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 100 g di salame cacciatorino a fettine (1-2 mm)
- 100 g di speck a cubetti
- 100 g di prosciutto cotto a cubetti
- 200 g di Fontina a cubetti (1 cm)
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Treccia di pan brioche ripiena
2 Std. 20 Min
Gattò di patate
1 godz. 30 min
Brioche ai peperoni
2 Std. 45 Min
Parigina
3h 30min
Pastiera napoletana
15 Std.
Panini napoletani con uova sode
2 Std. 50 Min
Panini napoletani
5h 20min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Pizzette fritte
1sa 55 dk
Pizza di scarola
3h 30min
Pasta e patate con provola
1 godz.