Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 120 g di strutto
- 250 g di acqua
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato -
½
cucchiaino di zucchero
lub ½ cucchiaino di malto di orzo - 500 g di farina + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 100 g di salame cacciatorino a fettine (1-2 mm)
- 100 g di speck a cubetti
- 100 g di prosciutto cotto a cubetti
- 200 g di Fontina a cubetti (1 cm)
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Struffoli
1h
Pastiera
15h
Fagotto napoletano
2h 15min
Sartù di riso
1h 25min
Gattò di patate
1小时 30 分钟
Parigina
3h 30min
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Panini napoletani
5h 20min
Pizza di scarola
3h 30min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Panini napoletani con uova sode
2 godz. 50 min
Casatiello sugna e pepe
2小时 30 分钟