Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco (metà cubetto)
- 5 g di zucchero
- 150 g di acqua + q.b.
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
Ripieno
- 50 g di pecorino stagionato, a pezzi (2-3 cm)
-
250
g di mozzarella intrecciata (treccia) a pezzi (3-4 cm)
lub 250 g di scamorza a pezzi (3-4 cm) - 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di carne trita mista (vitello e maiale)
- 200 g di salsa di pomodoro
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 1500 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2975 kJ / 711 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50min
Calzone
2h 50min
Panzerotti alla romana
55 min
Focaccia di Carnevale salentina
3u. 40min
Panzerotti romani
1sa 10 dk
Pucce
7h
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3 godz. 20 min
Panzerottini TM6
4h
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 Std.
Panzerotti
5h
Focaccia barese
2 Std. 55 Min