Panzerottini con mozzarella filante e carne

Panzerottini con mozzarella filante e carne

4.8 148 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 100 g di latte
  • 15 g di lievito di birra fresco (metà cubetto)
  • 5 g di zucchero
  • 150 g di acqua + q.b.
  • 500 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 15 g di sale
Ripieno
  • 50 g di pecorino stagionato, a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di mozzarella intrecciata (treccia) a pezzi (3-4 cm)
    250 g di scamorza, a pezzi (3-4 cm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di carne trita mista (vitello e maiale)
  • 200 g di salsa di pomodoro
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
  • 1500 g di olio per frittura

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 711 kcal / 2975 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...