![Torta Babà napoletana Torta Babà napoletana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b65803b7-3932-4f74-914b-e7039f05921e/Derivates/191083aa-dd72-48b9-acc1-7e4ad967dbcb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 45 g di acqua
- 40 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 50 g di farina manitoba
Impasto
- 390 g di farina manitoba
- 60 g di zucchero
- 6 uova
- 1 pizzico di sale
- 140 g di burro mordido a pezzi + q.b.
Bagna al Rum
- 1500 g di acqua
- 600 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di Rum
- Wartości odżywcze
- na 18 porzioni
- Kalorie
- 26857 kJ / 6419 kcal
- Białko
- 99.4 g
- Węglowodany
- 1035.1 g
- Tłuszcz
- 159.7 g
- Błonnik
- 14.2 g
Alternatywne przepisy
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Casatiello sugna e pepe
2 godz. 30 min
Babà analcolico alle fragole
3 Std. 30 Min
Roccocò
2 Std.
Babà napoletano
3 Std.
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.
Sfogliatelle frolle
2 godz. 30 min
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Struffoli
1 godz.
Pastiera napoletana
15 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12 Std.