Torta Babà napoletana

Torta Babà napoletana

4.3 130 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
18 porzioni

Składniki

Lievitino
  • 45 g di acqua
  • 40 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 50 g di farina manitoba
Impasto
  • 390 g di farina manitoba
  • 60 g di zucchero
  • 6 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 140 g di burro mordido a pezzi + q.b.
Bagna al Rum
  • 1500 g di acqua
  • 600 g di zucchero
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 300 g di Rum

Wartości odżywcze na 18 porzioni

Kalorie 6419 kcal / 26857 kJ
Białko 99.4 g
Tłuszcz 159.7 g
Węglowodany 1035.1 g
Błonnik 14.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...