Urządzenia i Akcesoria
Torta Babà napoletana
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
18 porzioni
Składniki
Lievitino
-
45 g di acqua
-
40 g di lievito di birra fresco sbriciolato
-
50 g di farina manitoba
Impasto
-
390 g di farina manitoba
-
60 g di zucchero
-
6 uova
-
1 pizzico di sale
-
140 g di burro mordido a pezzi + q.b.
Bagna al Rum
-
1500 g di acqua
-
600 g di zucchero
-
1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
-
300 g di Rum
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 18 porzioni
Białko
99.4 g
Kalorie
26857 kJ /
6419 kcal
Tłuszcz
159.7 g
Błonnik
14.2 g
Węglowodany
1035.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Struffoli
1 godz.
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Babà napoletano
3 godz.
Pastiera
15 godz.
Roccocò
2 godz.
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min
Babà analcolico alle fragole
3 godz. 30 min
Casatiello sugna e pepe
2 godz. 30 min
Sfogliatelle frolle
2 godz. 30 min
Pizza di scarola
3 godz. 30 min
Migliaccio
1 godz. 30 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 godz.