![Calzoni fritti napoletani Calzoni fritti napoletani](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9f60aa6a-4e7a-4d3b-8d64-ce80197ec2b7/Derivates/ba1d1166-90c7-42b8-8d4d-8bfbc62561f8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di acqua
- 100 g di latte
- 25 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 0
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di salame napoletano
- 10 g di pecorino
- 300 g di ricotta
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- olio di arachidi q.b per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1428.1 kJ / 341.3 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Gattò di patate
1h 30min
Panzerotti alla romana
55 min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h
Panzerotti romani
1 Std. 10 Min
Ciambelle graffe napoletane
2h 40min
Ciambelle di Carnevale
4h 5 min
Pizza rustica lucana
1h 15 min
Panini napoletani
5 Std. 20 Min
Calzone
2 godz. 50 min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Pizzette fritte
1 godz. 55 min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20min