Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di acqua
- 100 g di latte
- 25 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 0
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di salame napoletano
- 10 g di pecorino
- 300 g di ricotta
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- olio di arachidi q.b per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1428.1 kJ / 341.3 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Struffoli
1h
Chiacchiere
1h 35min
Gattò di patate
1小时 30 分钟
Calzone
2 godz. 50 min
Panzerotti alla romana
55min
Panini napoletani
5h 20min
Tortano speck e fontina
2小时
Ciambelle graffe napoletane
2 godz. 40 min
Zeppole di San Giuseppe
1sa 50 dk
Pizzette fritte
1sa 55 dk
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20 min
Panini napoletani con uova sode
2 godz. 50 min