Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di latte
- 100 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
-
400
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 400 g di farina tipo 00 + q.b. - 60 g di strutto
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di prosciutto cotto a cubetti
- 100 g di pancetta a cubetti
- 80 g di Provolone piccante a cubetti
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Taralli sugna e pepe
4小时
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Frittatine di pasta
3h 30min
Roccocò
2 Std.
Pizzette fritte
1sa 55 dk
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Parigina
3h 30min
Tortano speck e fontina
2 Std.
Panini napoletani con uova sode
2 Std. 50 Min
Pizza di scarola
3h 30min
Pasta e patate con provola
1 godz.