Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra fresco
- 150 g di acqua
- 150 g di latte
- 1 cucchiaino di zucchero
- 300 g di farina manitoba
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 60 g di strutto
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe nero in polvere
- 250 g di salame a dadini (1-2 cm) o altri salumi a piacere
- 3 uova sode a pezzi
- 250 g di formaggio stagionato a dadini (1-2 cm)
- 1 uovo sbattuto, per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Struffoli
1 godz.
Taralli sugna e pepe
4h
Fagotto napoletano
2 Std. 15 Min
Pasta e patate con provola
1 godz.
Parigina
3h 30min
Panini napoletani
5h 20min
Frittatine di pasta
3h 30min
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Tortano speck e fontina
2 Std.
Pizza di scarola
3h 30min
Pizzette fritte
1 godz. 55 min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min