![Panini napoletani con uova sode Panini napoletani con uova sode](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/91B5297A-7BF9-4FBA-A67C-6F8B4B7931BD/Derivates/9DEAF4E4-7B53-49AD-A04A-41354AE819AF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra fresco
- 150 g di acqua
- 150 g di latte
- 1 cucchiaino di zucchero
- 300 g di farina manitoba
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 60 g di strutto
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe nero in polvere
- 250 g di salame a dadini (1-2 cm) o altri salumi a piacere
- 3 uova sode a pezzi
- 250 g di formaggio stagionato a dadini (1-2 cm)
- 1 uovo sbattuto, per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Torta Babà napoletana
8 Std.
Taralli sugna e pepe
4 Std.
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Frittatine di pasta
3h 30min
Pizzette fritte
1h 55min
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Parigina
3h 30min
Tortano speck e fontina
2 godz.
Panini napoletani
5u. 20min
Pizza di scarola
3h 30min
Pasta e patate con provola
1h