Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rapeseed oil
- 10 - 15 g fresh dill, leaves only, to taste
- 20 - 30 g caster sugar, to taste
- 20 g white wine vinegar
- 20 g lemon juice
- 25 g Dijon mustard or other medium hot mustard
- 30 g sweet mustard
- 1 egg yolk, from medium egg
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 10 g
- Kalorie
- 238.9 kJ / 57.1 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 41.5 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 Min
Raspberry Tartlets
1 Std. 15 Min
Béarnaise Sauce
15min
Berry mousse
4 godz. 50 min
Chocolate Mousse
3h 20 min
Hollandaise Sauce
15min
Tartare Sauce
10 min
Salmon tartare
10 min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1 Std. 40 Min
Coffee Semifreddo
6h 30 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 Std. 40 Min