![Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/156516_591-18-2937-2937.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 250 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
- 50 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Bigné
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 5 g di sale
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Terminare la preparazione
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 1 pizzico di sale grosso su ogni bigné
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1389 kJ / 332 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone farcito
6h 45min
Torrone morbido
6h 20min
Mattonella di strüdel
20h
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9h
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1 godz. 35 min
Sformatini di asparagi
45 Min
Cantucci al rosmarino
1 Std. 30 Min
Cestini di frolla salata e verdure filanti
1 godz. 25 min
Gianduia
20 Min
Ruote limone e pepe
1u.
Pavlova
2 Std. 45 Min
Bignè al formaggio
1sa 5 dk