Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 50 g di burro + q.b. per imburrare
- 150 g di zucchero
- 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di cioccolato fondente a pezzi
- 80 g di amaretti
- 3 uova
- 300 g di farina
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Crema
- 80 g di zucchero
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di mandorle pelate
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1603 kJ / 383 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 Min
Torta stracciatella
50 Min
Torta di mandorle e cioccolato
1 Std. 30 Min
Torta di nocciole
50 Min
Torta di mele
1h
Torta di ricotta
50 Min
Torta sabbiosa
50 Min
Torta alle mandorle e carote
1 Std. 5 Min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1h 10min
Muffin all'amaretto
30 Min
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min
Torta di mele e nocciole
1h