Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 250 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco
lub 150 g di lievito madre - 1 cucchiaino di zucchero
-
500
g di farina tipo 1
lub 500 g di farina tipo 0 - 10 g di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 862 kJ / 206 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4 Std.
Panini al latte
4h 50min
Ciabattine veloci
3h 10min
Polka (pane francese)
5h
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Filone di sola semola
2 godz. 50 min
Treccia di grano duro alla salvia
5h
Pane alla birra
4 Std. 55 Min
Corona bordolese
5 Std. 20 Min
Pane con farina di mais
5h 5 min
Pane al rosmarino
10h 55min
Pagnotta casereccia
5óra 10p