![Pagnotta al rosmarino Pagnotta al rosmarino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/759B6C60-CDC6-4F2C-B590-41CB7EE3DD2F/Derivates/618036BA-0267-4680-B506-17CD02AC4832.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 250 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco
lub 150 g di lievito madre - 1 cucchiaino di zucchero
-
500
g di farina tipo 1
lub 500 g di farina tipo 0 - 10 g di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 862 kJ / 206 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane tipo ciabatta
26hod.
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Corona bordolese
5 Std. 20 Min
Pane di patate
3 Std.
Pagnotte alla curcuma e semi di girasole
3 godz. 10 min
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50 Min
Pane con farina di mais
5h 5min
Pagnotte turche
2h 20min
Mantovanine
2h 45min
Pagnotta casereccia
5h 10min
Pane toscano con lievito madre
5 godz.
Ciabattine veloci
3 godz. 10 min