Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta al cioccolato
- 8 albumi (300 g circa)
- 85 g di zucchero
- 280 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
-
140
g di nocciole sgusciate
lub 140 g di mandorle pelate - 10 tuorli (185 g circa)
Ganache
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 ½ cucchiaino di colorante alimentare in gel nero (5-6 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Danish layer cake
4h
Cupcake con panna montata
55 min
Strüdel mummia alla zucca e cioccolato
2 Std.
Mani insanguinate
1 Std. 15 Min
Donut Milkshake
3h 30min
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1 godz. 5 min
Vasetti con lombrichi gommosi
1 godz.
Cupcake gigante
1h 30min
Torta mostruosa
2h 30min
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4 Std. 30 Min
Torta tripla al cioccolato
3 Std. 55 Min
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1 godz.