![Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce; Berry Foam Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce; Berry Foam](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A7F904FF-9C37-4513-819E-277A15899339/Derivates/6ffb1113-6cce-427b-b0be-d8e612ae9589.jpg)
Wersje kompatybilne
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce; Berry Foam
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 700 g green asparagus
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 1200 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 200 g basmati rice
Berry Foam
- 140 g caster sugar
- 500 g frozen mixed berries
-
10 - 30
g lime juice
lub lemon juice - 1 egg white, from medium egg
Lemon Sabayon Sauce and Finalisation
- 100 g liquid vegetable stock
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 15 g freshly squeezed lemon juice
- 40 g extra virgin olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2580 kJ / 616 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 916 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry Lemonade
10 Min
Smoothie
5 Min
Chicken with Peppers and Rice
1 godz.
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26 godz. 15 min
Green Spelt Bread Patties
1 godz. 10 min
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1h 40min
Pancakes with Cream and Pistachios (Qatayef with Achta)
50 min
Chicken Galantine with Dill Yoghurt
3sa 25 dk
Spicy Chicken Curry with Rum and Basmati Rice
45 min
Stuffed Pork Fillet with Celery and Potato Purée
55 min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 min
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30 min