Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce; Berry Foam

Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce; Berry Foam

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • green asparagus
    500 - 700 g
  • Parmesan cheese , cut in pieces
    30 g
  • water
    1200 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) , crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, , homemade
  • basmati rice
    200 g
Berry Foam
  • caster sugar
    140 g
  • frozen mixed berries
    500 g
  • lime juice
    10 - 30 g
    lemon juice
  • egg white , from medium egg
    1
Lemon Sabayon Sauce and Finalisation
  • liquid vegetable stock
    100 g
  • egg yolks , from medium eggs
    4
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • freshly squeezed lemon juice
    15 g
  • extra virgin olive oil
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 2580 kJ / 616 kcal
Białko 15 g
Węglowodany 83 g
Tłuszcz 21 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Błonnik 8.5 g
Sód 916 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...