
Urządzenia i Akcesoria
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce; Berry Foam
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
green asparagus500 - 700 g
-
Parmesan cheese , cut in pieces30 g
-
water1200 g
-
vegetable stock cube (for 0.5 l) , crumbled1
-
basmati rice200 g
Berry Foam
-
caster sugar140 g
-
frozen mixed berries500 g
-
lime juice10 - 30 g
-
egg white , from medium egg1
Lemon Sabayon Sauce and Finalisation
-
liquid vegetable stock100 g
-
egg yolks , from medium eggs4
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
freshly squeezed lemon juice15 g
-
extra virgin olive oil40 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
2580 kJ /
616 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
83 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
8.5 g
Sód
916 mg