Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di patate
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 700 g di acqua
- 800 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette (0.5 cm)
- 400 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 1 - 2 cucchiaini di sale
Salsa di pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 g di zucchero
- 5 g di sale
- 4 foglie di basilico fresche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2067 kJ / 49 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 75.9 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 Min
Gnocchi al pomodoro e basilico (Bimby Friend)
30 Min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Spaghetti al pomodoro
30 Min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2h 5min
Pasta al pomodoro
55min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1 Std.
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 Std. 30 Min
Gnocchi al sugo di anatra
2h
Gnocchi al ragù
2 Std. 10 Min
Tagliatelle panna e funghi
1 Std.
Gnocchi alla sorrentina
1 Std. 25 Min