Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di farina di grano duro + q.b.
- 4 uova
- 5 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pecorino Romano stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 cucchiaini rasi di pepe nero macinato
- 50 g di burro a pezzettini congelati (vedere consiglio)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3335 kJ / 797 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 80.9 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla sorrentina
1 Std. 25 Min
Spaghetti alla carbonara
30min
Tortelli di faraona e Parmigiano reggiano con nocciole tostate
8h
Rigatoni alla toranese
20min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Fileja con sugo alla 'nduja e fagioli
2 Std. 40 Min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1 Std. 30 Min
Gnocchi al gorgonzola dolce
20min
Ravioli ai grani antichi con ricotta e pesto di pistacchi
1 Std. 5 Min
La cacio e pepe
20min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30min
Spaghettoni cacio e pepe
25min