Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base (le jour même)
- 1000 g de coings, non épluchés
- 1000 g d'eau
Les pâtes de fruit (le jour même)
- 900 g de sucre en poudre
- 80 g de jus de citron fraîchement pressé (3-4 citrons)
- 10 g d'huile neutre
La gelée de coing (le jour même)
- 900 g de sucre en poudre
- 80 g de jus de citron fraîchement pressé
Les pâtes de fruit (le lendemain)
- 200 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 5832.7 kJ / 1378 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 340 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Gelée de coing
1h
Confiture d'abricots
6 godz.
Pâte de coings
1 godz. 45 min
Confiture de cerises
6 godz.
Chutney de figues
4 Std.
Confiture de mirabelles
1 Std. 20 Min
Coulis de tomates aux herbes de Provence
1h
Confiture de tomates vertes
24h
Gelée de coing et pâte de fruits
72 godz.
Coulis de tomates
35min
Confiture de figues
1h 30min
Crème de marrons
45 min