Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base (le jour même)
- 1000 g de coings, non épluchés
- 1000 g d'eau
Les pâtes de fruit (le jour même)
- 900 g de sucre en poudre
- 80 g de jus de citron fraîchement pressé (3-4 citrons)
- 10 g d'huile neutre
La gelée de coing (le jour même)
- 900 g de sucre en poudre
- 80 g de jus de citron fraîchement pressé
Les pâtes de fruit (le lendemain)
- 200 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 5832.7 kJ / 1378 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 340 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Pâte de coings
1 Std. 45 Min
Gelée de coing
1h
Gelée de coing et pâte de fruits
72 Std.
Confiture de tomates vertes
24h
Confiture melon-anis
6 Std.
Confiture pêche-myrtille
6 Std.
Confiture de cerises
6 Std.
Crème de marrons
45min
Confiture de pastèque
30 Min
Confiture de figues
1h 30min
Confiture de mirabelles
1 Std. 20 Min
Confiture d'abricots
6 Std.