Wersje kompatybilne
Glace indienne saveur pistache, rose et cardamome (Kulfi)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 50 g d'amandes décortiquées
- 395 g de lait concentré sucré
- 200 g de lait concentré non sucré
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de pâte de pistache
- 1 c. à café de cardamome en poudre
- 250 g de mascarpone
- 2 c. à soupe d'eau de rose
Le jour même
- 30 g de miel d'acacia liquide
- 30 g d'éclats de pistaches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1756.8 kJ / 422 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Blanc-manger coco-ananas
4 Std. 15 Min
Lassi à la mangue
5 Min
Kulfis à la mangue
9h 15min
Beurre de coriandre
12小时 30 分钟
Lassi épicé
1 Std. 10 Min
Lassi au concombre
5 Min
Blanc-manger coco-citron vert
3小时 15 分钟
Glace à l'estragon
12h
Glace au fenouil
12h
Crème glacée mascarpone
5 Std.
Glace pistache et safran
3小时 20 分钟
Glace au gingembre
12h