Urządzenia i Akcesoria
Shakshuka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft10 g
-
Spitzpaprika, rot in Stücken (2-3 cm)150 g
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebel klein, halbiert60 g
-
Öl20 g
-
Harissa-Paste10 g
-
Tomatenmark10 g
-
Kreuzkümmel (Cumin)½ TL
-
Chiliflocken (opcjonalnie)¼ TL
-
Salz¼ TL
-
stückige Tomaten400 g
-
Eier4
-
Joghurt, 3,5% Fett150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
376 kcal /
1573 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
7 g