Shakshuka

4.7 1.6K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Spitzpaprika, rot in Stücken (2-3 cm)
    150 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel klein, halbiert
    60 g
  • Öl
    20 g
  • Harissa-Paste
    10 g
  • Tomatenmark
    10 g
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    ½ TL
  • Chiliflocken (opcjonalnie)
    ¼ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • stückige Tomaten
    400 g
  • Eier
    4
  • Joghurt, 3,5% Fett
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 376 kcal / 1573 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...