Vietnamesische Bowl

Vietnamesische Bowl

4.2 1.0K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 Portionen

Składniki

Marinade
  • Sesamöl, geröstet (ca. 10 g)
    1 EL
  • Sojasauce (ca. 10 g)
    1 EL
  • Limettensaft (5 g)
    1 TL
  • Tofu, fest in Würfeln (1-2 cm)
    150 g
  • brauner Zucker
    1 TL
  • Chiliflocken
    ¼ TL
Bowl und Fertigstellung
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • rote Chilischote, frisch klein, entkernt
    ½
  • Knoblauchzehe
    1
  • Erythrit
    10 g
  • Limettensaft
    20 g
  • Reisessig
    20 g
  • Sojasauce
    25 g
  • Wasser
    1200 g
  • Eisbergsalat (ca. 100 g)
    ¼
  • Gurke (ca. 200 g)
    ½
  • Möhre (ca. 50 g)
    1
  • Vermicelli Glasnudeln halbiert (siehe Tipp)
    100 g
  • Koriander abgezupft
    4 Stängel
    4 Stängel Minze, abgezupft

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 1558 kJ / 380 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...