Œuf cocotte en Touraine

Œuf cocotte en Touraine

4.5 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

La crème d'épinards
  • échalote coupée en deux
    1
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    5 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    40 g
  • de vin blanc type montlouis
    15 g
  • d'épinards frais équeutés
    200 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
    60 g
  • de rillons coupés en tranches
    50 g
Le crémeux de blancs d'œufs
  • blancs d'œufs
    2
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
    20 g
  • de fromage de chèvre type sainte-maure, coupé en copeaux
    10 g
La garniture
  • d'eau
    400 g
  • jaunes d'œufs
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 460.5 kcal / 1910.5 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 5.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 622 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...