Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, weich in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 200 g Zucker
- 4 Eier
- 250 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 2 EL Armagnac (optional)
- 1 Prise Salz
-
750
g Pflaumen, entsteint, halbiert
lub 800 g Mirabellen, entsteint, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2 Std.
Birnen-Nuss-Kuchen
1h 45min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Topfentorte mit Birnen
4 Std. 30 Min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 Std. 15 Min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Apfelkuchen satt
1h 30min
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min
Apfel-Sandkuchen
1h 30min