Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 4 Eier
- 250 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 2 EL Rum
- 1 Prise Salz
- 600 g Äpfel, säuerlich, geviertelt
- 50 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 12 Stücke
- Kalorie
- 19233 kJ / 4595 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 453 g
- Tłuszcz
- 272 g
- Błonnik
- 28.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nusskuchen
1h
Nusskuchen
1h 10 min.
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15 min.
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1h 10 min.
Haselnuss-Streuselkuchen
1h 30 min.
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min.
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1h 10 min.
Apfel-Streuselkuchen
1h 30 min.
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2 Std. 45 Min
Zimt-Apfel-Kuchen
3h
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min