Apfelrahmkuchen

Apfelrahmkuchen

4.7 3.3K ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Mehl
    200 g
  • Zucker
    100 g
  • Salz
    1 Prise
Belag
  • Äpfel z.B. Boskop, geschält, entkernt, in Stücken
    800 g
  • Zimt-Zucker-Mischung
    50 g
  • Speisestärke
    20 g
Creme
  • Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält
    ½
  • Zucker
    150 g
  • Schmand
    200 g
  • Magerquark
    300 g
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Eier
    3
  • Mandelstifte
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 419 kcal / 1755 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...