Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 100 g Zucker
- 1 Prise Salz
Belag
- 800 g Äpfel, z.B. Boskop, geschält, entkernt, in Stücken
- 50 g Zimt-Zucker-Mischung
- 20 g Speisestärke
Creme
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 150 g Zucker
- 200 g Schmand
- 300 g Magerquark
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 3 Eier
- 50 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1755 kJ / 419 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 Std. 10 Min
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3h 30min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 Std.
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Rahmkuchen
9 godz. 25 min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 godz. 15 min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2 Std. 30 Min
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min