Urządzenia i Akcesoria
Apfelrahmkuchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Mehl200 g
-
Zucker100 g
-
Salz1 Prise
Belag
-
Äpfel z.B. Boskop, geschält, entkernt, in Stücken800 g
-
Zimt-Zucker-Mischung50 g
-
Speisestärke20 g
Creme
-
Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält½
-
Zucker150 g
-
Schmand200 g
-
Magerquark300 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Eier3
-
Mandelstifte50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1755 kJ /
419 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2016
28 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 godz. 15 min
Rahmkuchen
9 godz. 25 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 godz.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min