Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla, en cuartos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 60 g de aceite de oliva
- 300 g de hojas de espinaca fresca
- 1 chile de árbol fresco, sin tallo ni semillasd
- 180 g de pimiento rojo, en trozos
- 500 g de pechuga de pavo, sin piel, en trozos (3-4 cm)
- 100 g de tocino ahumado, en cubos (1 cm)
- 400 g de jitomate triturado
- 400 g de frijoles cocidos y escurridos
- 20 g de vinagre balsámico
- 20 g de azúcar morena
- 1 ½ cdita de sal, o al gusto
- 3 - 5 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
- 800 g de camote, pelados y en trozos (2 cm)
- 30 g de harina de trigo
- 30 g de mantequilla sin sal
- 1 - 2 pizcas de nuez moscada en polvo, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2310 kJ / 552 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1023 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de berenjena asada
40 Min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 Min
Misoshiru (sopa miso)
15min
Mini galettes de coliflor con espinacas y ensalada de col morada
40 Min
Lomo de cerdo al horno
1h 35min
Pollo a la Cubana
40 Min
Zanahorias agridulces
1 Std.
Soufflé de huauzontle
50 min
Portobello en rodajas con chimichurri de aguacate
30 Min
Berenjenas crujientes con salsa de tomate (Hestan Cue™)
50 min
Guisado de carne etíope (Zighinì)
50 min
Tarta de papas y champiñones
1 Std. 20 Min