Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di pancetta a cubetti
- 6 fette di pancarré
- 3 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 700 g di carne trita mista
- 40 g di pangrattato
- 1 cucchiaino di sale
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2416.3 kJ / 577.5 kcal
- Białko
- 50.8 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1221.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone ricotta e tonno
45min
Polpette alla mortadella
40min
Polpettone di tonno
35min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1h 20min
Polpettone con salsa ai funghi
1h 30min
Polpettone classico
1h 15 min
Polpettone di pollo porchettato in crosta di patate
1h 10 min
Polpettone in salsa di cipolle
1h
Polpettone in crumble fragrante
1h
Polpettone classico (TM6)
1h 15 min
Polpettone di purè di patate e carne
1h
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h