Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggenteig
- 300 g Weizenmehl Type 550
- 150 g Roggenmehl Type 1150
- 2 TL Salz
- 2 geh. TL Sauerteig-Extrakt (z. B. von Seitenbacher)
- 15 g frische Hefe
- 220 g Wasser
- 10 g Weißweinessig
Belag und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (2 cm)
- Öl zum Einfetten
- 100 g Gouda, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Crème fraîche
- 4 - 5 Spritzer Zitronensaft
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 200 g Katenschinkenwürfel
- 1 rote Zwiebel, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2108 kJ / 503 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ungarisches Paprikagulasch im Thermomix Friend
1h 20min
Pinsa classico
12h 50min
Nuss-Nougat-Stern mit Nutella
2hod. 15min
Pizza mit Pute und Sauce Hollandaise
1 Std. 45 Min
Pizza mit Kartoffeln, Pilzen und Bratwurst
3h 50 min.
Oster-Biskuitrolle
9u. 30min
Hasselback-Kartoffeln mit Blauschimmelkäse-Creme
1h 20min
Pizza mit Fleischbällchen, Scamorza und Paprika
2 Std. 50 Min
Langos mit Äpfeln und Zimt
1h 30 min
Pizza mit Bohnen und Schinken
2h
Mini-Blumenkohl-Tartes mit Bündnerfleisch
1 Std. 45 Min
Hefe-Donuts mit Karamellglasur
6h