Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggenteig
- 300 g Weizenmehl Type 550
- 150 g Roggenmehl Type 1150
- 2 TL Salz
- 2 geh. TL Sauerteig-Extrakt (z. B. von Seitenbacher)
- 15 g frische Hefe
- 220 g Wasser
- 10 g Weißweinessig
Belag und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (2 cm)
- Öl zum Einfetten
- 100 g Gouda, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Crème fraîche
- 4 - 5 Spritzer Zitronensaft
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 200 g Katenschinkenwürfel
- 1 rote Zwiebel, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2108 kJ / 503 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Schaum
1h 15min
Schinkenswirls
1h 20min
Speck-Käse-Waffeln
55min
Osternest
2h
Pizza mit Kartoffeln, Pilzen und Bratwurst
3h 50min
Teigtaschen mit Paprika und Tomate
2h
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2h
Frühstückshörnchen
1h 20min
Laugenbrötchen mit Sesam
24u.
Buchteln mit Pflaumenkompott
1h 45min
Schwäbisches Genetztes
10h
Bauernpizza
1h 40min