Urządzenia i Akcesoria
Zitronenschnecken
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 Stück
Składniki
Hefeteig
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Milch240 g
-
Butter weich, in Stücken50 g
-
Zucker65 g
-
Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Salz¾ TL
Füllung und Fertigstellung
-
Milch (opcjonalnie) (siehe Tipp)1 EL
-
Speisestärke1 gestr. EL
-
Lemon Curd (siehe Tipp)250 g
-
Aprikosenkonfitüre100 g
-
Pistazien, gehackt25 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
965 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sauer? von wegen!
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Karamell-Walnuss-Stuten
3 godz.
Pfirsich-Butterkuchen
2 godz. 20 min
Gedrehter Hefezopf
2 godz.
Hefezopf
2 godz. 30 min
Kartoffel-Mohn-Kuchen
1 godz.
Zitronenkuchen
4 godz.
Birnenkuchen mit Speck (Schleswig-Holstein)
1 godz. 15 min
Dinkel-Brioche au chocolat
2 godz.
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Blini mit Paprikaragout
2 godz.
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.
Zimtschnecken
1 godz. 20 min