Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 240 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- ¾ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 1 EL Milch (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- 1 gestr. EL Speisestärke
- 250 g Lemon Curd (siehe Tipp)
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- 25 g Pistazien, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 965 kJ / 231 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halva-Karamell-Happen
6h
Hefezopf
2h 30min
Aprikosen-Schnecken
2 Std. 15 Min
Birnenkuchen mit Speck (Schleswig-Holstein)
1 Std. 15 Min
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2 Std.
Zitronen-Poke-Cake
2h 45min
Kardamomsterne mit Silberschimmer
1h 45min
Apfel-Hefe-Schnecken
2h 40min
Kefir-Zöpfe
7 godz. 30 min
Dinkel-Brioche au chocolat
2 Std.
Lemon-Curd-Striezel
4h
Puddingschnecken
2 Std.