Urządzenia i Akcesoria
Kruche ciasto z wiśniami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 kawałków
Składniki
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
25 g migdałów, ze skórką
-
125 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
20 g mleka
-
40 g cukru wanilinowego20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g cukru
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
50 g wody
-
30 g skrobi kukurydzianej30 g skrobi ziemniaczanej
-
500 g wiśni, mrożonych, bez pestek, rozmrożonych500 g wiśni, świeżych bez pestek
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
106.9 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1060.7 kJ /
253.3 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
36.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
21 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 godz. 45 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4 godz. 40 min
Tarta z marmoladą pigwową
50 min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Ciasto kruche wytrawne
5 min
Paj (pie) z jeżynami
1 godz. 35 min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13 godz. 50 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min