
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 25 g migdałów, ze skórką
- 125 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 20 g mleka
- 120 - 140 g cukru
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 40 g cukru wanilinowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g wody
- 500 g wiśni, świeżych, drylowanych
-
30
g skrobi ziemniaczanej
lub 30 g skrobi kukurydzianej - cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1060.7 kJ / 253.3 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 106.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1h 10min
Ciasto kruche słodkie
2h
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 Std.
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1sa 15 dk
Ciasto z kruszonką
3h 20min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13h 50min
Ciasto kruche wytrawne
5 Min
Tarta z marmoladą pigwową
50 Min
Sos cumberland
15 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
Brak ocen
Pierożki półfrancuskie z dżemem
Brak ocen