Pavlova z truskawkami
TM5 TM6

Pavlova z truskawkami

4.3 (865 ocen)

Składniki

Beza

  • 6 białek (180-200 g)
  • 300 g cukru
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
    lub 1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianej

Wierzch

  • 500 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
  • 30 g likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
  • 600 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1823.1 kJ / 435.7 kcal
Białko
4.2 g
Węglowodany
44.9 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Błonnik
1.3 g
Sód
62.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy