
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beza
- 300 g cukru pudru
- 6 białek
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka białego octu winnego
- 1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianej
Wierzch
- 500 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
- 30 g likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
- 600 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- Wartości odżywcze
- na 8 porcji
- Kalorie
- 14609.5 kJ / 3491.8 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 358.2 g
- Tłuszcz
- 223.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 138 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 649.5 mg
Alternatywne przepisy
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz.
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 godz. 40 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
5 godz. 10 min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
3 godz. 10 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Bezowe koszyczki z owocami
4 godz. 15 min
Świąteczny wieniec bezowy
3 godz. 30 min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 godz. 40 min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
5 godz.