Pavlova z truskawkami

Pavlova z truskawkami

4.3 932 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
8 porcji

Składniki

Beza
  • 6 białek (180-200 g)
  • 300 g cukru
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
    1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianej
Wierzch
  • 500 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
  • 30 g likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
  • 600 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 435.7 kcal / 1823.1 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 44.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 17.3 g
Sód 62.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...