
Urządzenia i Akcesoria
Pavlova z truskawkami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Beza
-
6 białek (180-200 g)
-
300 g cukru
-
1 łyżeczka białego octu winnego
-
1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
Wierzch
-
500 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
30 g likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
-
600 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
435.7 kcal /
1823.1 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Sód
62.4 mg