
Urządzenia i Akcesoria
Pavlova z truskawkami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Beza
-
6 białek (180-200 g)
-
300 g cukru
-
1 łyżeczka białego octu winnego
-
1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
Wierzch
-
500 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
30 g likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
-
600 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
435.7 kcal /
1823.1 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Sód
62.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 godz. 15 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Bezowe koszyczki z owocami
4 godz. 45 min
Tort dacquoise
8 godz. 15 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min