
Urządzenia i Akcesoria
Pavlova z truskawkami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Beza
-
białek (180-200 g)6
-
cukru300 g
-
białego octu winnego1 łyżeczka
-
skrobi ziemniaczanej1 czubata łyżeczka
Wierzch
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół500 g
-
likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)30 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki600 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
435.7 kcal /
1823.1 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Sód
62.4 mg