Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
50 sztuk
Składniki
-
500 - 550 g truskawek, mrożonych, częściowo rozmrożonych (patrz wskazówka)500 - 550 g truskawek, świeżych małych (patrz wskazówka)
Miętowy cukier
-
100 g cukru
-
10 g mięty, świeżej tylko liście
Śmietana
-
400 g śmietany, 18% tłuszczu
-
20 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Pierogi z truskawkami
-
250 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
20 g oleju
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
-
sól ilość do gotowania pierogów
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1.5 g
Kalorie
300.4 kJ /
71.7 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Knedle z owocami
1 godz. 30 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Kluski śląskie
30 min
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min
Naleśniki z serem
1 godz.
Oponki serowe
45 min
Jagodzianki
3 godz. 30 min
Pączki
1 godz. 20 min