Wersje kompatybilne
Shredded chicken in tomato sauce (tinga de pollo)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g panela cheese (Mexican fresh cheese), cut in pieces
lub 200 g feta cheese, cut in pieces - 300 g onions, cut in halves
- 500 g tomatoes, cut in pieces
- 30 g oil
-
2
stock cubes (each for 0.5 l)
lub 2 heaped tsp stock paste, homemade - 1000 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (3-4 cm)
-
30
g piloncillo, cut in pieces (see tip)
lub 30 g brown sugar -
20 - 30
g chipotle chillies, preserved (see tip)
lub 1 fresh chilli, deseeded, chopped - 2 dried bay leaves
-
18
Mexican tostadas
lub 18 taco shells - 250 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2417 kJ / 576 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30 min
Chipotle Chicken Burrito with Salsa
40 min
Meatballs with tomato sauce
45 Min
Turkey Burger
1h 25min
Guacamole
10 Min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Venezuelan Shredded Chicken with Arepas
40 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 Min
Beef burgers with cheese filling
40 min
Shredded chicken in tomato sauce (Tinga de Pollo)
30 min
Lighter Burgers with Sweet Potato Wedges
1h 40 min
Pulled Tandoori Chicken
30 min