Wersje kompatybilne
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 3 - 4 sprigs fresh tarragon, leaves only (approx. 2 Tbsp)
- 90 g shallots, halved
- 3 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 75 g unsalted butter, diced
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 350 g risotto rice
- 30 g brandy
-
800
g seafood broth (shellfish stock), boiling
lub 1 fish stock cube (for 0.5 l) (shellfish stock), boiling - 2 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 200 g lobster tail meat, cut in pieces (2 cm)
- 4 fresh chives, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1911 kJ / 456 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
Alternatywne przepisy
Seafood Risotto
40 Min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35min
Lobster Bisque
1h 50 min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Pollock with Potato and Squash Crust with Chablis Sauce
1h
Steak Tartare
15min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 Min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50 min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5min
Savoury Crayfish Éclairs
1h 20 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min