![Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B3DF8DC3-223D-4BA2-989B-A5F7D8EFC409/Derivates/94af7359-e29f-4b02-a334-22bcb50da0b6.jpg)
Wersje kompatybilne
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 3 - 4 sprigs fresh tarragon, leaves only (approx. 2 Tbsp)
- 90 g shallots, halved
- 3 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 75 g unsalted butter, diced
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 350 g risotto rice
- 30 g brandy
-
800
g seafood broth (shellfish stock), boiling
lub 1 fish stock cube (for 0.5 l) (shellfish stock), boiling - 2 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 200 g lobster tail meat, cut in pieces (2 cm)
- 4 fresh chives, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1911 kJ / 456 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
Alternatywne przepisy
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 Min
Salmon and Fennel Risotto
25 Min
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 Min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 Min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40p
Orzo with Salmon and Spinach
40p
Seafood Risotto
40p
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40p