![Steak au Poivre Steak au Poivre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/617619d4-8e9f-4d7f-a9b8-4e73c4afdec4/Derivates/78803bf5-20df-4d7d-bba5-2696892d7043.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g black peppercorns
- 4 beef fillet steaks (approx. 150 g each)
- 60 g liquid beef stock
- 40 g brandy
- 60 g double cream
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 Tbsp olive oil
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4072.7 kJ / 973.4 kcal
- Białko
- 69.1 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 71.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 217.4 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Florentine Involtini - Involtini di pollo alla fiorentina
50min
Salmon with Mango Sauce, Flat Green Beans and Carrots
1hod.
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1hod. 10min
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45 Min
Chicken Tacos al Pastor
45 Min
Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli
45 Min
Caribbean Stew and Steamed Rice
9h 15min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 min
Ham, Mushroom and Cheese Crêpes
1 godz. 20 min
Coconut-crusted King Prawns with Citrus Mustard Dip
45 Min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40min