Camarones salteados a los tres chiles

4.8 41 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porciones

Składniki

  • 130 g de ciruelas pasas deshuesadas
  • 100 g de caldo de res
  • 250 g de leche
  • 2 piezas de tomate verde
  • 150 g de agua
  • 100 g de cebolla en trozos y asada
  • 4 pieza de chiles pasilla desvenados
  • 1 pieza de chile chipotle seco, desvenado
  • 2 pieza de chiles guajillo desvenados
  • 1 rama de cilantro
  • 30 g de aceite vegetal
  • 2 - 1 ½ cdita de sal o al gusto
  • 30 g de crema (35% grasa)
  • 3 pieza de dientes de ajo pelados
  • 50 g de aceite de oliva
  • 36 de camarones medianos crudos sin cáscara, desvenados y conservando la cola
  • arroz blanco, para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 porciones

Sód 6070 mg
Białko 174 g
Kalorie 9597 kJ / 2285 kcal
Tłuszcz 113 g
Błonnik 18 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Węglowodany 148 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...