Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de ciruelas pasas deshuesadas
- 100 g de caldo de res
- 250 g de leche
- 2 tomates verdes
- 150 g de agua
- 100 g de cebolla, en trozos y asada
- 9 dientes de ajo, 6 asados y 3 pelados
- 4 chiles pasilla, desvenados
- 1 chile chipotle, seco, desvenado
- 2 chiles guajillo, desvenados
- 1 rama de cilantro
- 30 g de aceite vegetal
- 2 - 2 ½ cditas de sal, o al gusto
- 30 g de crema (35% grasa)
- 50 g de aceite de oliva
- 36 de camarones medianos crudos, sin cáscara, desvenados y conservando la cola
- arroz blanco, para servir
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 9597 kJ / 2285 kcal
- Białko
- 174 g
- Węglowodany
- 148 g
- Tłuszcz
- 113 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 18 g
- Sód
- 6070 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30 min
Pescado a la diabla
30 min
Salmón al vapor con glaseado de soya y jengibre
30 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Pescado al horno con camarones, verduras y arroz basmati TM6
1h
Adobo con carne
50 min
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30min
Camarones en salsa de pimientos
25 min
Pescado con salsa de morrón
45 min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 min
Camarones cremosos a la diabla
40 min
Camarones al ajillo
25 min