Tarta de almendra (Pegarata)

Tarta de almendra (Pegarata)

3.9 7 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 raciones

Składniki

  • 1 cucharadita de mantequilla
  • 1 lámina de masa de hojaldre
Almíbar
  • 180 g de azúcar
  • 120 g de agua
  • 120 g de brandy
  • 1 palo de canela
Relleno
  • 380 g de almendras crudas sin piel
  • 4 huevos
  • 1 yema de huevo
  • 150 g de mermelada de albaricoque
Merengue
  • 100 g de azúcar
  • 25 g de agua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 102.9 mg
Białko 9.7 g
Kalorie 1809 kJ / 432 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 40.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...