Urządzenia i Akcesoria
Tarta de almendra (Pegarata)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 raciones
Składniki
-
1 cucharadita de mantequilla
-
1 lámina de masa de hojaldre
Almíbar
-
180 g de azúcar
-
120 g de agua
-
120 g de brandy
-
1 palo de canela
Relleno
-
380 g de almendras crudas sin piel
-
4 huevos
-
1 yema de huevo
-
150 g de mermelada de albaricoque
Merengue
-
100 g de azúcar
-
25 g de agua
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Sód
102.9 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
1809 kJ /
432 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
40.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta de turrón
1 godz. 20 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Mont Blanc mini
6 godz.
Tarta Saint-Honoré
3 godz.
Rosquillas
30 min
Crema pastelera
10 min
Tarta San Marcos
4 godz.
Canutillos de crema
3 godz.
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6 godz. 30 min
Cañas de nata
30 min
Arroz con leche al estilo asturiano
1 godz.
Brazo de gitano
3 godz.