Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Confitura de cabello de ángel condimentada
- 600 g de cabello de ángel
- 50 g de miel
- 4 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 1 palo de canela partido por la mitad
Masa de pastisset
- 200 g de aceite de girasol
- 60 g de vino dulce
- 40 g de licor de anís
- 120 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 400 g de harina de repostería
- ½ - 1 cucharadita de canela molida para rebozar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1415 kJ / 339 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Coca de vidre con almendra
2h
Farinosa de cabello de ángel (Comunidad Valenciana)
3sa 10 dk
Carquinyolis
2 godz. 40 min
Coca de hojaldre con crema catalana y gelatina de moscatel (Cataluña)
3h 50 min
Coca con cabello de ángel y nueces
1 godz. 20 min
Coca de vidre con almendra
2sa 15 dk
Coca dulce de anís y almendras
50 min
Coca de recapte (Cataluña)
1 godz. 15 min
Coca de Sant Joan
1h
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2sa 15 dk
Coca de Llavaneres
1h