Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos (53-63 g c/u)
Crema de chocolate y batata
- 400 g de batata con piel
- 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) sin azúcar, en trozos
- 140 g de leche
- 1 cucharadita de extracto natural de vainilla
Montaje
- 150 g de chocolate negro (70% de cacao) sin azúcar, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 571 kJ / 136 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 41.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caracolas de hojaldre con gorgonzola
45 min
Bocaditos de chocolate y menta
25 min
Sequillos
1h 15min
Minirroscón de Reyes
3h
Torrijas a la plancha (HESTAN CUE)
30 min
Pastelitos criollos de dulce de membrillo
3h 30min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1 godz. 30 min
Milhojas de merengue
1h 40min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 godz. 10 min
Rosquillas
30 min
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4h 30min