Krem budyniowy (crème pâtissiére)
TM6

Krem budyniowy (crème pâtissiére)

4.8 (639 ocen)

Składniki

  • 1 laska wanilii
  • 500 g mleka
  • 70 g cukru
  • 60 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 żółtka

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
582.8 kJ / 139.3 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
19.1 g
Tłuszcz
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
0.2 g
Sód
54 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy