
Urządzenia i Akcesoria
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
750 g
Składniki
-
laska wanilii1
-
mleka500 g
-
cukru70 g
-
mąki pszennej60 g
-
jajka2
-
żółtka2
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
139.3 kcal /
582.8 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
19.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
54 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
2 godz. 50 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Płynny budyń – 650 ml
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Kremówki (Napoleonki)
6 godz. 30 min