Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Mandeln, ungeschält
- 3 - 4 frische Feigen, geviertelt
- 4 - 6 Scheiben Ziegenweichkäse (Ziegencamembert)
- ½ - 1 TL Kardamomsamen, nach Geschmack
- 200 g Rote Rüben-Saft
- 1 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 1 TL Agavensirup
- 100 g Radicchio
- 100 g Chicorée
- 1 TL Rosenwasser (siehe Tipp)
- 2 EL Balsamico-Essig
- 3 EL Olivenöl
- ½ TL Meersalz
- 1 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Green-Buddha-Salad mit Spargel
50 min
Mango-Radicchio-Salat mit Quinoa
1 Std.
Rote-Bete-Carpaccio
2u. 45min
Radicchio-Eichblatt-Salat mit Zitronenvinaigrette
10 Min
Fenchel-Melonen-Salat
20 min
Spargel-Erdbeer-Salat
1 Std. 35 Min
Rote-Bete-Rösti mit Forelle und Dip
30min
Eichblattsalat mit Birnen und Forelle
15 min
Winter-Panzanella mit weißen Bohnen
50 min
Radicchio mit warmem Balsamicodressing und Ziegenkäsetalern
25min
Hähnchenbrust mit Orangen-Sojasauce
1 Std.
Radicchio-Fenchel-Salat mit Avocado
20 min