Herbstsalat mit Rote-Rüben-Dressing

Herbstsalat mit Rote-Rüben-Dressing

4.7 46 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen

Składniki

  • Mandeln, ungeschält
    20 g
  • frische Feigen geviertelt
    3 - 4
  • Ziegenweichkäse (Ziegencamembert)
    4 - 6 Scheiben
  • Kardamomsamen nach Geschmack
    ½ - 1 TL
  • Rote Rüben-Saft
    200 g
  • Rosmarin, getrocknet, gehackt
    1 TL
  • Agavensirup
    1 TL
  • Radicchio
    100 g
  • Chicorée
    100 g
  • Rosenwasser (siehe Tipp)
    1 TL
  • Balsamico-Essig
    2 EL
  • Olivenöl
    3 EL
  • Meersalz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Msp.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 1975 kJ / 472 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 5.2 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...