![Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02EB35A1-1A28-4EA4-8620-854DE296D1AB/Derivates/b6fa0b47-8cfb-4d83-b30a-de0902094beb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Sonnenblumenöl
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 1 gestr. TL Salz
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 Dose Kichererbsen, (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- 20 g Balsamico, rot
- 40 g Olivenöl
- 30 g Dattelsirup
- 2 Römersalatherzen, in mundgerechten Stücken
- 5 Datteln, entsteint, in feinen Streifen
- 200 g Feta, in Stücken (3 x 4 cm)
- 1 Frühlingszwiebel, in feinen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2020 kJ / 483 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 min
Spinat-Süßkartoffel-Salat mit Walnuss-Pesto
30min
Blumenkohl-"Taboulé"
10min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15min
Couscous-Tahin-Bowl
35min
Rotkohl-Bulgur-Salat
35min
Kartoffelsalat mit Kichererbsen und Spinat
1 godz.
Quinoasalat mit Granatapfel und Kürbis
1 godz.
Kichererbsensalat
15min
Gemüse-Taboulé
1 godz. 45 min
Quinoasalat mit Trauben und Käse
45 min