Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing

Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing

4.7 502 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Sonnenblumenöl
    40 g
  • Paprika rosenscharf
    1 TL
  • Salz
    1 gestr. TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ½ TL
  • Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
    1 Dose
  • Balsamico, rot
    20 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Dattelsirup
    30 g
  • Römersalatherzen in mundgerechten Stücken
    2
  • Datteln, entsteint in feinen Streifen
    5
  • Feta in Stücken (3 x 4 cm)
    200 g
  • Frühlingszwiebel in feinen Ringen
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 2020 kJ / 483 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...