![Rucola-Risotto Rucola-Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B15EF968-8C69-46A3-ACFF-3361FFF0036D/Derivates/8372E51A-7D84-4707-9762-C65F5A0B7E62.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 350 g Risottoreis
- 100 g Weißwein
- 900 g Wasser, heiß
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Paprika edelsüß
- 30 g Tomatenmark
- 80 g Rucola
- 150 g Ziegenfrischkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2228 kJ / 534 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35 Min
Kräuterrisotto mit Ziegenkäse
45min
Basilikum-Risotto mit Mozzarella und Schmortomaten
35 Min
Frische Pappardelle mit Rucola-Ricotta-Pesto
1 Std.
Walnuss-Risotto mit gebackenen Tomaten
40min
Linguine in Zitronen-Kräuter-Öl
25 Min
Trauben-Risotto mit Gorgonzola
35 Min
Risotto mit Basilikum
40min
Erbsen-Risotto
50min
Rucola-Feta-Risotto
40min
Risotto mit Rucola und Gorgonzola
30min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40min