
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 350 g Risottoreis
- 100 g Weißwein
- 900 g Wasser heiß
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Paprika edelsüß
- 30 g Tomatenmark
- 80 g Rucola
- 150 g Ziegenfrischkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 534 kcal / 2228 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 72 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Tomatenrisotto
50 min
Kräuterrisotto
45 min
Basilikum-Risotto mit Mozzarella und Schmortomaten
35 min
Risotto mit Steinpilzen
50 min
Kräuterrisotto mit Ziegenkäse
45 min
Kürbiskern-Pesto
10 min
Trauben-Risotto mit Gorgonzola
35 min
Risotto mit Basilikum
40 min
Pesto mit Zitrone
5 min
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35 min
Walnuss-Risotto mit gebackenen Tomaten
40 min
Rucola-Feta-Risotto
40 min