Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Parmesan, in Stücken
- 2 Schalotten
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Staudensellerie-Stangen (70 g), in dünnen Scheiben
- 40 g Olivenöl
- 300 g Risottoreis
- 850 g Gemüsebrühe, heiß und kräftig im Geschmack
- 20 g Butter
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 1 Bund Basilikum, abgezupft, Blätter in feinen Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2001 kJ / 478 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Kräuterrisotto
45 Min
Risotto mit Spargel und Mangold
45 Min
Frische Pappardelle mit Rucola-Ricotta-Pesto
1 Std.
Spinat-Risotto mit Safrancreme
40 Min
Porree-Risotto mit Walnuss-Serrano-Crunch
40 Min
Risotto mit Varianten
40 Min
Basilikum-Risotto mit Mozzarella und Schmortomaten
35 Min
Rucola-Risotto
35 Min
Erbsen-Risotto
50 Min
Risotto mit Steinpilzen
50 Min
Tomaten-Risotto
35 Min
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35 Min